Më sigurt me fjet bashk me bebe apo jo
Më sigurt me fjet bashk me bebe apo jo

Më sigurt me fjet bashk me bebe apo jo

Kuzhint.com

Ndarja e shtratit me një të porsalindur rrite pesë herë rrezikun e vdekjes së papritur, pohon një studim i fundit kërkimor.

Pavarësisht se çfarë stili jete bëjnë këta të fundit, rreziku vlen edhe nëse prindërit shmangin duhanin, alkoolin dhe drogat, faktorë të tjerë të lidhur fort me vdekjet.

Hulumtimi i ‘Open BMJ’ krahasoi gati 1, 500 vdekjet e papritura me një grup kontrolli prej më shumë se 4. 500 prindërish.

Udhëzimi aktual thotë se është alternativë më e sigurt një krevat fëmijësh apo djep në të njëjtën dhomë.

Një shkak mund të jetë edhe mbytja aksidentale.

Pavarësisht rënies së shitjeve të krevateve të bebeve që nga viti 1990 në Britaninë e Madhe, ekspertët thonë se vendi më i sigurt për bebet është djepi ose krevati i tyre.

Shumë vende të tjera, të tilla si SHBA dhe Holanda shkojnë më tej dhe thonë se prindërit nuk duhet të ndajnë një shtrat me fëmijën e tyre për tre muajt e parë të jetës së tij apo të saj.


Fjalet kyqe : keshilla  ndarja  krevatit  femijen  rrezikshme  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Gullash me gjele deti dhe oriz
Ëmbelsirë me krem vishnje
Tatli me forme (gjethi) flete