Hudhrat e mbira përmbajnë akoma më shumë antioksidantë. Mos i hidhni
Hudhrat e mbira përmbajnë akoma më shumë antioksidantë. Mos i hidhni

Hudhrat e mbira përmbajnë akoma më shumë antioksidantë. Mos i hidhni

Kuzhint.com

Nëse hudhrat tuaja në shtëpi kanë filluar (të mbijnë siç i themi ne)shumë njerëz i hedhin duke i quajtur të mos përdorshme. Që këtej e tutja pasi të lexoni studimin e ri nga shkencëtarët do të ndryshoni mendim. Sipas studimit më të fundit të publikuar në Gazetën e Bujqësisë dhe Ushqimit, hudhra në këtë stad përmban pesë herë më shumë antioksidantë se sa hudhrat e freskëta. "Kur bimët (qepa, hudhra, ) lëshojnë lastarë janë të ndjeshme ndaj bakteret, viruset dhe insekteve, " thotë Dr Jong-Sand Kim, autor i studimit. "Ajo i bën ata të prodhojnë phytoalexins, kimike me efekt të fortë mbrojtëse.

Shumica e tyre janë toksike për mikroorganizmat dhe insektet, por mjaft të dobishme për shëndetin e njeriut. "Por gjithsesi hudhra është gjithmonë një zgjedhje e mirë.

Të dy variacionet përmbajnë komponimet e squfurit, të shëndetshme, si allicin, dhe shumë studime kanë treguar se këto komponime mund të ngadalësojë arterisklerozën dhe ulin presionin e gjakut dhe rrezikun e disa lloje kanceresh.


Fjalet kyqe : keshilla  hudhrat  mbira  permbajne  akoma  shume  antioksidante  hidhni  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pogaçe te mbushura me djathe (gjize) dhe majdanoze
Brownie me mascarpone
Torta me nutella dhe lajthia