Zbulohet sekreti i vrimave në djathin zviceran
Zbulohet sekreti i vrimave në djathin zviceran

Zbulohet sekreti i vrimave në djathin zviceran

Kuzhint.com

Vrimat në djathë nuk i kanë bërë minjtë që bredhin nëpër fabrikë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se vrimat misterioze në djathë vijnë nga grimca mikroskopike të barit të tharë apo sanës, që e përmban qumështi.

Sipas hulumtuesve në institutin Agroscope, grimcat e sanës i krijojnë këto zbrazëtira kur djathi fillon të krijohet.

Ata kanë bërë eksperimente, duke i vënë djathit lloje të ndryshme të pluhurit të sanës, duke vërejtur se kjo po ndikon në krijimin e vrimave më të mëdha apo më të vogla, transmeton Telegrafi.

Sidoqoftë, kjo tregon se pse vrimat në djathë janë më të vogla në 15 vitet e fundit: sepse qumështi është shumë më i pastër.


Fjalet kyqe : keshilla  zbulohet  sekreti  vrimave  djathin  zviceran  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Maskë per pastrimin e fytyres dhe largimin e qimeve nga  fytyra!
Bakllave me form harmonike
Si t’i rezistoni tundimit për të ngrënë ëmbëlsira