Vaji i ullirit në vend të Brufenit
Vaji i ullirit në vend të Brufenit

Vaji i ullirit në vend të Brufenit

Kuzhint.com

Hulumtimet e fundit kanë konstatuar se vaji i ullirit ka përmbajtje të njëjtë sikurse tableta(hapi) ibuprofen. Kjo do të thotë se në rast të dhimbjeve, reumës, ndezjeve të ndryshme dhe sëmundjeve të zemrës, një sasi e caktuar e vajit të ullirit mund të ketë të njëjtin efekt sikurse tableta Mjeku Gary K.

Beauchamp i universitetit të Filadelfias spjegon se këtë efekt mund ta ketë vetëm vaji i ullirit natyror i cili fitohet nga shtrydhja e parë. Kur zihet vaji i ullirit, atëherë ky efekt zvogëlohet, thotë ai.

Njerëzit që jetojnë në vendet mesdhetare e përdorin vajin e ullirit të papërpunuar për sallata e perime dhe në këtë mënyrë arrihet efekti i plotë i shëndetshëm.


Fjalet kyqe : keshilla  vaji  ullirit  vend  brufenit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pastaj i hodhi dorën motrës dhe shiko se si duken tani: Kjo histori do ju lërë p
Musakë me patate nga tegatuajm
Peta të mbushura me proshut dhe djathë