Ushqimet e pjekura shumë mund të sjellin kancerin
Ushqimet e pjekura shumë mund të sjellin kancerin

Ushqimet e pjekura shumë mund të sjellin kancerin

Kuzhint.com

Ushqimet e pjekura shumë rezultojnë të rrezikshme për shëndetin.

Sipas studimit më të fundit nga “Food Standards Agency” në Britaninë e Madhe ushqimet e pjekura shumë mund t’ju shkaktojnë kancer.

Prof.

Guy Poppy është shprehur se ushqimet, të cilat gatuhen më shumë seç duhet përmbajnë në nivele të larta një lëndë kimike kanceroze që quhet akrilamida.

Ajo formohet në pjesën e fortë të bukës apo patateve kur ato piqen shumë.

Akrilamida krijohet nga reaksioni midis aminoacideve, sheqerit dhe ujit kur ushqimet gatuhen në 120 gradë.

Ekspertët sugjerojnë që patatet dhe buka duhet të piqen deri sa marrin një ngjyrë të lehtë. /albeu. com/


Fjalet kyqe : keshilla  ushqimet  pjekura  shume  mund  sjellin  kancerin  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Torte me rende nga Besa Vllasaku
Syri i vjerres
Një këshillë për të gjithë nënat