Televizioni nuk është i mirë për bebe
Televizioni nuk është i mirë për bebe

Televizioni nuk është i mirë për bebe

Kuzhint.com

Tv nuk ka vend në dhomën e fëmijës.

Nuk ka justifikime që do të shpjegojë pse ai përfundoi në dhomën e tv të fëmijëve, thonë psikologet.

Fëmija, në televizion mesatar për tre orë në ditë, ndonse psikologet këshillojnë se fëmijët nuk duhet të shikojnë tv për më shumë se dy orë në ditë, dhe foshnjat nën moshën dy vjet nuk duhet të shikojnë televizion fare.

Nëse fëmija yt është më i ri se dy vjet, do të ishte më mirë të shikosh programe televizive në një minimum.

Megjithatë, nëse e lejon, le të jetë një periudhë prej 15 minutash.

Fëmijët e vjetër mund të të lejojnë të shikosh tv më shumë se dy orë në ditë, por le të jetë një program i zgjedhur me kujdes për moshën e tyre Megjithatë, zhvillimi i psychomotor i një fëmije është i pazëvendësueshëm për atë që më shumë lojë, dhe jo për të ulur para televizorit shpjegon psikologu radmilla grujičić.

Studimi tregon se fëmijët që shikojnë dhunën në televizion shpesh paraqesin sjellje agresive.

Zgjidh programe të thjeshta që do të frymëzojnë fëmijën tënd për të bërë tinguj, fjalën e folur, duke kënduar ose kërcyer.

Kur çështja që ke zgjedhur është e plotë, fike televizorin për një lëvizje për fëmijë në aktivitetin e ardhshëm.

Televizori nuk mban në dhomën e fëmijës tënd dhe të jesh i sigurt të kthehesh gjatë vaktet.

Shumë prindër në televizion gjetën një zëvendësues për një dado, por kur e lejon fëmijën tënd të shikojë tv për një kohë të gjatë, ti dërgon një sinjal për të se nuk të intereson se çfarë duket.

Nëse mund t’i hekur rrobat ose të kryesh punë të tjera në dhomë që të mund të punosh dhe të shikosh.

Pastaj shikimi i televizionit bëhet një aktivitet në të cilën ti dhe fëmija yt mund të shijoni dhe të kaloni kohën e cilësisë ndërkohë që gjeni diçka të re.


Fjalet kyqe : keshilla  televizioni  eshte  bebe  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Buka;si gatuhet dhe si do ta ruaj butsin e saj per 2-3 dit
Heqja e lëkurës së domateve
Mufinsa me shije kopre