Pilaf me curry sos:
Pilaf me curry sos:

Pilaf me curry sos:

Kuzhint.com

Orizi fërgohet në tenxherën me vaj i shton erëza të ndryshme dhe pastaj ia kthen ujin(p. sh. nese i ke 2 gota oriz ia kthen 3 gota ujë).

Vlon në temperaturë shumë të ulët derisa të zihet orizi.

Curry sos blihet i gatshem ne paketim pastaj pergaditet me 2 dl qumesht.

Servohet sipas dëshirës, në rastin tonë siper pilafit kam vendos karrota dhe feferon te prere dhe nje spec feferon ne skaj.

Mishi qe shkon me shume me pilafin eshte mishi i pules ose i zogut.


Fjalet kyqe : gjellera  pilaf  curry  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

-Salate me makarona -
Akullore me arom vanilje
Lëngu i Aronisë