Pas domateve vjollce, vijnë mjedrat e portokalle
Pas domateve vjollce, vijnë mjedrat e portokalle

Pas domateve vjollce, vijnë mjedrat e portokalle

Kuzhint.com

U janë dashur dhjetë vjet dhe punë tejet të lodhshme, por disa kultivues ia kanë dalë të rrisin mjedra të portokallta.

Ky lloj i ri, i quajtur Qelibar i Vjeshtës, ka formë dhe madhësi të njëjtë sikurse mjedrat e kuqe dhe shijon njëjtë, megjithëse disa kultivues kanë thënë se kanë shije pak më pikante.

Dhe ndonëse bimët normale të mjedrave prodhojnë frute çdo dy vjet,

Qelibari i Vjeshtës prodhon frute çdo vit.

Kultivuesit në Qendrën e Hulumtimeve në Kent “East Malling” kanë shartuar një bimë të mjedrave të kuqe me varietetin e verdhë duke përdorë teknika natyrale të shartimit derisa kanë arritur në ngjyrën perfekte portokalli.

Tani këto frute janë në dispozicion për tu blerë dhe mund të rriten në toka kudo që janë rritur edhe mjedrat tradicionale. /FermaIme/


Fjalet kyqe : keshilla  domateve  vjollce  vijne  mjedrat  portokalle  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Vetitë shëndetësore të trëndafilit të egër (kaqa)
Torte me malina dhe kokos
Petulla te mbushura me qokollad