Përbërësit e karotave mbrojnë nga kanceret
Përbërësit e karotave mbrojnë nga kanceret

Përbërësit e karotave mbrojnë nga kanceret

Kuzhint.com

Për të parandaluar shfaqjen e formave të ndryshme të kancerit këshillohet konsumimi i vazhdueshëm i frutave dhe perimeve. Në mesin e perimeve më efektive në këtë aspekt janë edhe karotat.

Përbërësit e tyre mund të ndihmojnë në reduktimin e rrezikut të zhvillimit të disa formave të kancerit deri mbi 30 për qind. Ky është përfundimi i studimeve evropiane, të realizuar nga studiues britanikë dhe danezë, të cilët kanë analizuar efektin e karotave të pagatuara në kafshë eksperimentale me karakteristika parakanceroze. Sipas rezultateve, kafshët që kanë përdorë karotat kanë pasur rreth një të tretat më pak rrezik për të zhvilluar tumore, krahasuar me grupin kontrollues


Fjalet kyqe : keshilla  perberesit  karotave  mbrojne  kanceret  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Bombica me kungull misiri
Byreke me fasule nga Floriana Lile
Panine te mbushura