Lakra mbrojtëse ndaj rrezatimit
Lakra mbrojtëse ndaj rrezatimit

Lakra mbrojtëse ndaj rrezatimit

Kuzhint.com

Lakra mbrojtëse ndaj rrezatimitLakra është një produkt bimor që mendohet se ka shumë rëndësi në mbrojtjen e njerëzve nga rrezatimi gjatë terapisë së kancerit. Studiuesit pohojnë se një përbërës i nxjerrë nga perimet si lakra, lule lakra dhe brokoli, ka mbrojtur minj nga dozat vdekjeprurëse të rrezatimit. Studimi i tyre sugjeron që përbërësi, tashmë i dëshmuar si i sigurt për njerëzit, mund ti mbroj indet normale gjatë terapisë së rrezatimit të kancerit dhe parandalon ose zbut mundimin e shkaktuar nga ekspozimi ndaj rrezatimit. Më herët është zbuluar që përbërësi i njohur si DIM ose 3-diindolilmetan përmban karakteristika parandaluese të kancerit.


Fjalet kyqe : keshilla  lakra  mbrojtese  ndaj  rrezatimit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Më sigurt me fjet bashk me bebe apo jo
Tortilla te mbushura
Kekë me ajk pana