Kanella dhe kikirikët në ndihmë të diabetikëve
Kanella dhe kikirikët në ndihmë të diabetikëve

Kanella dhe kikirikët në ndihmë të diabetikëve

Kuzhint.com

Një tjetër studim ka treguar se përdorimi i rregullt i kanellës dhe i kikirikëve mund të ul nivelin e glukozës, triglicerideve,

LDL kolesterolin në gjak tek personat me diabet T2.

Përdorimi i rregullt i kanellës mund të ul nivelin e glukozës, triglicerideve,

LDL kolesterolin në gjak tek personat me diabet T2, kështu që sugjerohet që kanella të jetë në dietën e këtyre personave.

Konstatime të ngjashme ka dhe për kikirikët, ku rekomandohet të përdoren rreth 30gr në ditë për të pasur efekt në rritjen e nivelit të magneziumit (niveli i ulët i magneziumit lidhet me shtimin e rrezikut për paraqitjen e diabetit), folateve, bakrit, vitaminave E dhe B6, argjininës dhe po ashtu përmbajnë sasi të vogla të omega-3.

Të gjithë këta janë faktorë të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit.


Fjalet kyqe : keshilla  kanella  kikiriket  ndihme  diabetikeve  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Ju shqetëson pesha?
Rezultatet e kësaj recete kanë shokuar mjekët
Krofne me cokolad