Hudhra e mbron dhe e ripërtërin indin e dëmtuar të zemrës
Hudhra e mbron dhe e ripërtërin indin e dëmtuar të zemrës

Hudhra e mbron dhe e ripërtërin indin e dëmtuar të zemrës

Kuzhint.com

Pos se e rregullon shtypjen e gjakut dhe nivelin e kolesterolit e të sheqerit në gjak, efekti i hudhrës e mbron indin e zemrës dhe parandalon shkatërrimin e qelizave.

Sipas hulumtimeve të universitetit Emori, hudhra e mbron indin e zemrës dhe parandalon shkatërrimin e tij. Substancat që posedon hudhra ndikojnë në mitodokritë, që kanë për detyrë krijimin e energjisë në trup.

Ndërprerja e oksigjenit dhe qarkullimit të gjakut i dëmton midokritë që mund të shkaktojë vdekjen e qelizave. Përbërja kryesore që posedon hudhra është alicina, që ka ndikim kundër viruseve, helmimeve, parazitëve të ndryshëm dhe antioksidues.

Pos kësaj, përdorimi apo konsumi i hudhrës në mënyra të ndryshme e rregullon apo stabilizon shtypjen e gjakut, pastaj e rregullon sasinë e kolesterolit dhe të sheqerit në gjak.


Fjalet kyqe : keshilla  hudhra  mbron  riperterin  indin  demtuar  zemres  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Petulla për mëngjes
6 ushqime për të dizintoksikuar organizmin tënd
Si te jesh i/e lumtur ne jete ?