Gjake në urinë: A thua qfarë po ndodh?
Gjake në urinë: A thua qfarë po ndodh?

Gjake në urinë: A thua qfarë po ndodh?

Kuzhint.com

Hematuria Hematuria është prania qe tregon lidhjen e brendshme në gjakut në urinë

Prania e gjakut në urinë është një problem i zakonshëm

Në disa raste, gjaku në urinë eshte një problem i rëndë i traktit urinar, dhe nganjëherë kjo nuk është serioze dhe nuk kërkon trajtim

Gjaku në urinë nuk është gjithmonë i dukshme

Ku një sasi të vogël të gjakut në urinë është normale

Në raste të tilla, gjaku është i dukshëm vetëm nën një mikroskop, pra emri - hematuria mikroskopike

Kur sasia e gjakut në urinë eshte e madhe, dhe ku ajo është reflektuar dhe e dukshme, urina e kuqe ose ngjyrë kafe

Një sasi e papërfillshme e gjakut në urinë është normale

Njerëz të shëndetshëmprodhojn mesatarrisht deri në një milion qelizave të kuqe të gjakut në ditë

shuma e tillë e gjakut në urinë nuk mund të shihet dhe të mos konsiderohet të jetë hematuria

nivelet jo normale të gjakut në urinë mund të jetë akute, kronike apo ndodhin papritmas dhe është e pranishme për disa kohë

Ndonjëherë urina mund të jetë me ngjyrë të kuqe për shkak të disa ilaçeve ose ushqimit, kështu që mose merrni si përfundim

Femrat janë më të prirur për ti u prekur nga hematuria më shumë se meshkujt, sepse më shpesh vuajnë nga pezmatimi i fshikëzës.

Pse gjaku shfaqet në urinë?

Hematuria ka disa shkaqe të mundshme.

Kjo mund të jetë për shkak të infeksionit; infeksion të traktit urinar dhe lëndimit të traktit urinar; hematuria mikroskopike është një shenjë e dëmtimit të brezit te sipërme urinare (veshkave), ndërkohë që gjaku është nje shenjë e dukshme e lëndimeve të ulët te traktit si (uretrës, fshikëz, uretër).

Arsyeja eshte më e zakonshme se pse njerëzit nën moshen 40 vjeç kanë një problem me këtë, si gurë në veshka apo infeksion.

Sigurisht, kjo është e mundur në moshën 40 vjeç, por atëherë nuk është shkak për shqetësim në lidhje me kancerin e veshkave apo të traktit të poshtëm urinar.

Kur ata shikojn gjak në urinë mund të ndodhë si pasojë e marrjes së antibiotikëve të caktuara dhe analgesics të tilla si aspirina.

Arsyeja mund të përfshijë sëmundje të prostatës, një sëmundje kronike, një sëmundje virale ose ushtrimin gjat punë jashtë orarit.

Simptomat përveç gjakut në urinë, mund të ndodhë në simptoma të tjera që ndihmojnë për të identifikuar shkakun: dhimbje të barkut, ndjesi djegie gjatë urinimit, temperaturë, dobësi trupore, të vjella, humbje peshe dhe të ul oreksin.

Trajtimi Nëse ju e shikoni si kjart gjakun paster në urinë mos hezitoni të vizitoni një mjek.

Në rastin e infeksioneve, trajtimit me antibiotikë, në rastin e gurëve në veshka, ju duhet të pini shumë lëngje dhe mjeku juaj ndoshta do të sugjerojnë gjithashtu pilula për lehtësimin e dhimbjeve.

Në rastin e zgjerimit beninje të prostatës nganjëherë ndihmon të nxjerr disa ushqime apo medikamente që irritojë prostatës.

Disa medikamente ne urinë me ngjyrë, mund të shkaktojë asnjë hematuri.

Kur hematuria shkakton bllokim në traktin urinar, është e nevojshme për të hequr bllokimin

Në shumicën e rasteve kjo është bërë nga operacioni.

plagëve të ndryshëm apo lëndime në përbërjen urinare ku shpesh eshte shëruar vetevetiu hapa të mëtejshëm.

Kjo zakonisht është e nevojshme për të shkuar përsëri te mjeku, dhe per të përsëritur urinalysis për t'u siguruar se nuk ka hematuri.

Kur gjaku në urinë për një kohë të gjatë, dhe në dritën e procedurave nuk zhduket ju ndoshta do të keni për të vizituar një urolog.

Është e nevojshme që të pini sa me shumë lëngje dhe të marrni medikamente të rekomanduara nga mjeku juaj.

Përveç nga simptoma të dukshme të gjakut në urinë shfaqet edhe dhimbje barku.

(JLP)Ndonjëherë gjaku në rezultatin e urines vjen gjate ushtrimeve.

(JLP)Hematuria mikroskopike nuk mund të shihen me sy të lirë gjat urinimit.

(JNLP).


Fjalet kyqe : keshilla  gjak  urine  thua  qfare  ndodh  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Si te gatuajm buke shtepie
Laknor me miellë misri (kallamojt) nga Xhani Kurtishi
Torte e gatuar në tigan