E dini pse uji nuk duhet vluar dy her
E dini pse uji nuk duhet vluar dy her

E dini pse uji nuk duhet vluar dy her

Kuzhint.com

Uji i zakonshëm përmban gazra të tretshëm dhe kur vlohet ndryshohet kimia e ujit, dhe këta përbërës bëhen të paqëndrueshëm por pas dhjetë minutave uji është i sigurt të pihet.

Shpesh ndodh që ujin që keni vënë në zjarr më parë apo e keni vluar në një mjet elektrik ta vlojmë përsëri të njëjtin.

Por kur uji rivlohet përsëri, ju rrisni gjasat që të lirohen kimikale të padëshirueshme që gjenden në ujë.

Mineralet e shëndetshme mund të bëhen të dëmshme, sidomos kur konsumohen në sasi të mëdha dhe kështu mund të shkaktohen gurët në veshka, bllokimi i arterieve, artiritin dhe gurët në tëmthë.


Fjalet kyqe : vloni  ujin  her  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Kollpite me mish te grire
biskota me arra
Çaji i xhenxhefilit, i këndshëm dhe me veti kuruese